Balıkesir merkezli dev uyuşturucu operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı! Çeşitli uyuşturucular ve silahlar ele geçirildi. #Balıkesir #UyuşturucuOperasyonu #Gözaltı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Edremit ve Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonuyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, internet tabanlı haberleşme platformları üzerinden uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheliler tespit edildi. Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da tespit edilen toplam 52 kişi hakkında operasyon başlatıldı.

Mardin'de tekmeli yumruklu kavga Mardin'de tekmeli yumruklu kavga

Büyük Operasyonla 51 Şüpheli Gözaltında

300 polisin görev aldığı, 90 ekip tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyon, hava destekli gerçekleştirildi. Operasyona 1 helikopter ve 3 insansız hava aracı (İHA) katıldı. Ayrıca arama çalışmalarında 14 narkotik dedektör köpeği kullanıldı.

Polis ekipleri, Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da belirlenen 44 adrese aynı anda baskın düzenleyerek şüphelileri gözaltına aldı. Operasyonda, 57 gram esrar, 1,41 gram metamfetamin, 1,10 gram kenevir tohumu, 43 sentetik hap, 8 ecstasy hap, 4 ruhsatsız tabanca, 4 tüfek, 103 tabanca fişeği, 1 uyuşturucu madde öğütücü, 17 bin 565 Türk lirası ve 300 avro ele geçirildi.

Bir Şüpheli Hala Aranıyor

Operasyonda tespit edilen 52 kişiden 51’i gözaltına alınırken, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 15'i, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kapsamlı Soruşturma Sürüyor

Bu büyük çaplı operasyonun, bölgede uyuşturucu ticaretini durdurma amaçlı geniş çaplı bir soruşturmanın parçası olduğu belirtiliyor. Yetkililer, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ve bu tür suçlarla mücadelede hız kesmeden çalışılacağını vurguladı.

Kaynak: dha