Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tedavileri olduca maliyetli olan kronik hastalar için özel olarak tasarlanan bir mali destek programını uygulamaya başladı.

Bu kapsamda konik hastalığını gösteren ( Doktor Raporu) belgesini getiren kişilere aylık 5 bin 100 lira maddi yardım ödenecek. Ayrıca kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelede kullanmak zorunda kaldıkları cihazların elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçları karşılanacak. 

Başvurular hastaların ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır. Başvurularda, hastanın kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine ilişkin sağlık raporu başvuran tarafından SYD Vakfına ibraz edilir. Başvuranlar Vakıflardan temin edecekleri Elektrik Desteği Programı Başvuru Formunu imzalayarak başvuruda bulunur. Başvurudan sonra SYD Vakfı personeli, sağlık personeli ile birlikte hanenize ziyarette bulunarak muhtaçlık durumunuzu ve cihaza bağlılık durumunun tespitini gerçekleştirir. Hane ziyareti ve bilgileriniz SYD Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilir.

Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek

Hastaların sağlık gerekçesiyle evden çıkamayacak durumda bulunması söz konusu ise hastanın vekili, vasisi veya velisi tarafından hasta adına başvuru yapılabileceği gibi bu kişilerin bulunmaması durumunda hastanın hanesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı personeli tarafından da başvuru alınabilir.

Kronik Hasta Yardımları

Tüberküloz veya SSPE gibi kronik hastalıklara sahip bireyleri sosyal ve ekonomik zorluklarından kurtaracak destek yardımı için gelir şartı aranmıyor.Bu yardım ile hastalar düzenli bir gelir kaynağına sahip olacak.

Bakanlık, hastaların konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 260,19TL’ye kadarki elektrik faturalarına da destek olacak. Yardımın başladığı ilk ay tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini içeren Birikmiş Elektrik Borcu Desteği bulunmaktadır.

Ayrıca kesintisiz güç kaynağı sağlanmasını içeren Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve tek sefere mahsus olmak üzere birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini içeren Birikmiş Elektrik Borcu Desteği verilecek.

Editör: Haber Merkezi - SK