Bakan Uraloğlu, kişisel verilerin sızdırıldığı iddialarını reddetti: "Türkiye'de böyle bir tehdit yok. Gündemi bulandırmayın!" #KişiselVeri #Güvenlik #Ulaştırma

"Kişisel Veri Sızıntısı İddiaları Yanıltıcı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu'nun ardından basın mensuplarının kişisel verilerin sızdırıldığına ilişkin sorularına yanıt verdi. Uraloğlu, bu iddiaları kesin bir dille reddederek, Türkiye'de şu anda böyle bir gündemin olmadığını vurguladı.

"Güncel Bir Sorun Yok"

Bakan Uraloğlu, geçmişte tartışılmış konuların cımbızla çekilerek güncel bir sorunmuş gibi sunulmasının doğru olmadığını söyledi. Şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili herhangi bir tehdidin bulunmadığını belirten Uraloğlu, "Türkiye'de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır' gibi haberler asla doğru değildir." dedi.

Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı

"Medyanın Gündem Oluşturma Girişimleri"

Uraloğlu, medyanın bu tür konuları gündeme getirirken dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, "Ortada böyle bir tehdit yokken, kimse böyle bir gündem oluşturmasın. Yapılan haberlerin kıymeti yoktur." diyerek basının daha sorumlu hareket etmesini istedi.

Kaynak: aa