Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Covid-19 vakalarındaki artış iddialarına yönelik açıklama yaparak, "Üst solunum yolu enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklar hava şartlarına bağlı olarak artıyor ancak anormal bir artış söz konusu değil" dedi. Adana'da sağlık hizmetlerini değerlendiren Memişoğlu, normal doğumu teşvik eden yeni eylem planı ve TEKNOFEST'in Türkiye'nin bilimsel ilerlemesine katkılarına da değindi.

Adana'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaptığı ziyarette, yerel yöneticiler ve sağlık sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Toplantıya Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Sağlık Müdürü Halil Nacar da katıldı. Bakan Memişoğlu, Adana’nın sağlık alanındaki köklü geçmişine değinerek, "Adana, sağlık hizmetleri konusunda Türkiye’nin en iyi ekiplerine sahip şehirlerinden biri. Sağlıkta büyük değişim ve başarılar yakaladık" dedi.

Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski

Normal Doğumu Teşvik Eylem Planı

Bakan Memişoğlu, Emine Erdoğan’ın himayelerinde ilan edilen Normal Doğum Eylem Planı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Sezaryen doğumun ameliyat olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Normal doğumu, özellikle ebeler eşliğinde teşvik etmek istiyoruz. Hem anne adaylarımızın hem de sağlık profesyonellerimizin bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Memişoğlu, doğurganlık oranlarının düşmesi ve sezaryen doğumların gereksiz artışına dikkat çekerek, fizyolojik olan doğumun doğal yollarla gerçekleşmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtti.

TEKNOFEST: Türkiye'nin Ümit Işığı

Sağlık Bakanı, TEKNOFEST hakkında da önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki iddiasını vurguladı. "TEKNOFEST, sadece bir festival değil, bizim için bir ümit ışığı. Sağlıkta da teknolojiyi üretme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'yi bir sağlık üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Covid-19 Vakalarında Anormal Artış Yok

Son dönemde Covid-19 vakalarında artış olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Bakan Memişoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıkların kış aylarına doğru artmasının normal olduğunu ifade ederek, "Ekim-kasım-aralık aylarında, özellikle şubat ve mart aylarına kadar üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış bekliyoruz ancak anormal bir artış yok. Covid-19 vakaları da bu doğal seyrinde ilerliyor." dedi.

Bakan Memişoğlu, açıklamasını sağlık sektöründe devam eden çalışmalar ve ilerlemelerle tamamlayarak, Türkiye’nin sağlık alanında daha büyük adımlar atacağını belirtti.

Kaynak: dha