Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 544 bin vatandaşın yararlandığı Evde Bakım Yardımı için bu ay 4,9 milyar lira ödemenin yapıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş’tan Evde Bakım Yardımı Açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 544 bin vatandaşın yararlandığı Evde Bakım Yardımı ödemelerinin başladığını duyurdu. Bu ay toplamda 4,9 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını belirten Göktaş, bu yardımla tam bağımlı vatandaşların aileleriyle birlikte yaşama imkânı bulduklarını ifade etti.

Evde Bakım Yardımı ile Aile Birliği Destekleniyor
Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin aile ortamında desteklenmesi amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Bu yardımla engellilerin, yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleriyle birlikte bakımlarının yapıldığını ve aile birliğinin korunduğunu vurguladı.

Aylık 9 Bin 77 Lira Ödeme Yapılıyor
Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını açıklayan Göktaş, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

544 Bin Vatandaş Faydalanıyor
Göktaş, halihazırda 544 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı’ndan yararlandığını ve Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde engelli bireylerin temel haklarına tam olarak ulaşmaları için yeni politikalar geliştirdiklerini ifade etti. Yardımların şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde devam edeceğini belirtti.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 11 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 11 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Kaynak: aa