MİT, Suriye’nin Tel Rıfat şehrinde düzenlediği operasyonla PKK/YPG'nin sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate'yi etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Tel Rıfat şehrinde gerçekleştirdiği başarılı bir nokta operasyonla, PKK/YPG'nin sözde sorumluları 'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk ve 'Zelal Afrin' kod adlı Vidan Fate'yi etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, MİT’in sahadaki ajanlarının uzun süreli takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda gerçekleştirildi.

Sarıyer’de Seyir Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı Sarıyer’de Seyir Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Hüseyin Öztürk’ün Geçmişi
'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk, 1994 yılında PKK’nın kırsal kadrolarına katıldı ve 2015'e kadar Irak, İran ve Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulundu. 2017-2018 yıllarında Suriye'de Kamışlı kuzey cephesinin sözde sorumlusu olarak görev yaptı. Son olarak Tel Rıfat’ta PKK/YPG’nin sözde sorumlusu olarak terör saldırılarını organize ediyordu.

Vidan Fate’nin Örgütsel Geçmişi
'Zelal Afrin' kod adlı Vidan Fate ise 1990 yılında Suriye’de örgüte işbirlikçi olarak katıldı ve 2000 yılında kırsal kadrolara geçti. Türkiye ve Irak’taki terör faaliyetlerinden sonra, Suriye’nin Ayn El Arab bölgesinde sözde sorumlu düzeyinde görev aldı. Tel Rıfat’ta Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden teröristlerden biriydi.

Operasyonun Detayları
MİT, saha ajanlarının tespit ettiği uygun şartlar sonucunda, iki teröristi Tel Rıfat’ta düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi. Öztürk ve Fate’nin, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırıları organize eden isimler olduğu biliniyor.

Kaynak: dha