Antalyaspor, Alanyaspor'u 2-1 yenerek ilk deplasman galibiyetini elde etti. Teknik Sorumlu Mehmet Aurelio, oyuncularını tebrik ederken, Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke mağlubiyetin sorumluluğunu üstlendi.

Süper Lig’in 10. haftasında Akdeniz derbisinde Alanyaspor, evinde Antalyaspor’u ağırladı. Büyük çekişmeye sahne olan maç, Antalyaspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ardından iki takımın teknik sorumluları, mücadeleyi değerlendirdi.

Mehmet Aurelio: “Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Ayrılmayı Başardık”

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Aurelio, maçı değerlendirdiği basın toplantısında oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik etti ve deplasmandaki ilk galibiyetlerini aldıkları için mutluluğunu dile getirdi. Aurelio, "Alanyaspor ilk yarıda etkili bir performans sergiledi, ancak devre arasında yapılan taktiksel değişiklikler işe yaradı ve ikinci yarıda maçı çevirebildik. Şimdi dinlenip, Samsunspor maçına odaklanacağız," dedi.

Fatih Tekke: “Son Bölümdeki Dağınıklık Beni Üzdü”

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maç boyunca birçok gol fırsatı yakaladıklarını ancak bunları değerlendiremediklerini belirtti. Tekke, “Maçın sonunda taraftarımızdan istifa çağrıları duyuldu, bunu anlıyorum; ben de onların yerinde olsam tepki verirdim. Sezon başından beri üçüncü bölgede yaşadığımız sorunlar devam ediyor,” şeklinde konuştu. Son iki maçta kaybedilen puanlara dikkat çeken Tekke, oyunun son bölümündeki dağınıklığın takımına yakışmadığını belirtti.

Taraftar Tepkisi ve Gelecek Planları

Fatih Tekke, son iki haftadır iç sahada istedikleri sonuçları alamadıklarını ve sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul etti. Taraftarın tepkisini anladığını söyleyen Tekke, “İkinci yarıda Antalyaspor baskısı oluştu ve müdahalelerde geç kalındığını kabul ediyorum. Ancak yönetim kurulumuzun alacağı her karara saygı duyuyorum ve kulübün menfaatlerini göz önünde bulundurarak adımlar atacağım,” ifadelerini kullandı.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler kalecilerin üzerinde olacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler kalecilerin üzerinde olacak

Tekke ayrıca genç oyuncuların, takımın son bölümde yaşadığı kaosa dahil edilmemesi için değişiklik yapmaktan kaçındığını belirtti.

Kaynak: dha