Antalya'da geri dönüşüm kamyonundaki atıklar alev aldı. Şoför Kemal K., yangını fark edip atıkları yola döktü ve itfaiyeyi bilgilendirdi. 2 saat süren yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın Seyir Halindeki Geri Dönüşüm Kamyonunda Başladı

Antalya’da geri dönüşüm atıkları taşıyan bir kamyon, Kepez ilçesine doğru ilerlerken alev aldı. Kamyonun şoförü Kemal K., dün saat 19.00 sıralarında kamyonun kasasından çıkan dumanları fark edince hemen aracı durdurdu. Yangının hızla büyüdüğünü gören Kemal K., yangını kontrol altına almak için geri dönüşüm atıklarını yola boşaltarak 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

Yangın 2 Saatte Söndürüldü

Kamyonun kasasındaki atıkları döken şoför, yangın söndürme tüpü ile müdahale etmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaştıktan sonra 2 saatlik bir çalışmayla yangını tamamen kontrol altına alabildi. Atıkların yola dökülmesi nedeniyle Gazi Bulvarı trafiğe kapatıldı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri, kepçelerle atıkları temizleyerek yolu tekrar açtı.

Yangın Anı Cep Telefonuna Yansıdı

Yangın sırasında çevredeki diğer sürücüler, yangını cep telefonlarıyla kaydetti. Olay yerinde bulunan Kazım Aydın, “Çöp arabası seyir halindeyken alev aldı. Kamyon sürücüsü hızlı bir şekilde durumu fark etti ve atıkları yola boşaltarak itfaiyeye haber verdi. 2 saattir yangın söndürülmeye çalışılıyor. Araçta herhangi bir hasar yok, sadece çöpler yandı" dedi.

Baba ile oğlu şakalaşırken, 2'nci kattan düştü Baba ile oğlu şakalaşırken, 2'nci kattan düştü

Yangının Nedenine Dair İnceleme Başlatıldı

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili incelemeler sürüyor. Yangının geri dönüşüm atıkları arasında bulunan bir malzemeden kaynaklandığı düşünülüyor.

Kaynak: dha