"Ankara Kültür Yolu Festivali 21-29 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor! Sergiler, konserler ve daha fazlası için hazır olun. #AnkaraKültürYoluFestivali #SanatDoluAnkara"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkı sağlamak amacıyla 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 11’inci durağı bu yıl Ankara olacak. 21-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ankara Kültür Yolu Festivali, başkentte sanatseverleri büyüleyici bir sanat şöleniyle buluşturacak.

2500 Yıllık Bronz Sedir Türkiye'ye İade Edildi 2500 Yıllık Bronz Sedir Türkiye'ye İade Edildi

Festival kapsamında şehrin farklı noktalarındaki 100'den fazla mekanda düzenlenecek etkinliklerde, yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak, sergiler ve performanslar gerçekleştirilecek.

Festivalin Öne Çıkan Etkinlikleri

Ankara Kültür Yolu Festivali, 21 Eylül Cumartesi günü CSO Ada Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın açılış konseriyle başlayacak. Dünyanın önde gelen orkestralarından biri olan Mariinsky Orkestrası da 28 Eylül'de başkentlilere müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca İranlı sanatçı Alireza Ghorbani, CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin dikkat çeken sergilerinden biri ise Pop Art’ın öncüsü Andy Warhol’un "Warhol’un Dünyası-Pop Art’ın İkonu" sergisi olacak. Aynı mekanda ayrıca Pablo Picasso’nun 80'den fazla eserinin yer aldığı "Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi" de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Dijital sanatın önde gelen isimlerinden Refik Anadol'un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" adlı dijital eseri de Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenecek.

Konserler ve Sanat Gösterileri

Festival boyunca Başkent Millet Bahçesi'nde, Türkiye'nin popüler sanatçılarından Ziynet Sali, Ebru Yaşar, Haluk Levent, Murat Boz, Gazapizm ve daha birçok isim sahne alacak. Aynı zamanda Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde Neyzen Ömer Faruk Keskin konseri ve Karadeniz Türküleri konseri düzenlenecek.

Şefika Kutluer'in resitali Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde gerçekleşirken, Türk Sanat Müziği dinletisi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde yapılacak.

Uluslararası İşbirliği ve Sanat Etkinlikleri

Bu yıl, Ankara’daki büyükelçiliklerle işbirliği çerçevesinde çok sayıda yabancı sanatçı da festivale katılacak. Ukrayna Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle "Taras Yanytsky Ukrainian Bandura Virtuoso" ve Avusturya Büyükelçiliği işbirliğiyle "Simon Raab Piyano/Caz Resitali" gibi konserler sahne alacak. Ayrıca Çin Büyükelçiliği işbirliğiyle China Oriental Performing Arts Group, ATO Congresium'da sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatro, Sinema ve Çocuk Etkinlikleri

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği oyunlar da festivalin bir parçası olacak. Aynı zamanda dijital sanattan geleneksel sanata kadar birçok sergi, müze ve sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Sinema severler içinse MİKTA Sinema Günleri kapsamında Cermodern'de film gösterimleri yapılacak. Fotoğrafseverler de "fotomaraton" etkinliğiyle Cumhuriyet Müzesi Bahçesi’nde bir araya gelecek.

Festival boyunca çocuklar için özel etkinlikler de yer alacak. Başkent Millet Bahçesi’ne kurulacak Çocuk Köyü’nde geleneksel oyunlar, atölyeler ve tiyatrolar düzenlenecek.

Festival Boyunca Sanatla Dolu Bir Ankara

Ankara Kültür Yolu Festivali boyunca şehrin dört bir yanında sanatı hissetmek mümkün olacak. Hem Ankaralılar hem de şehri ziyaret eden sanatseverler, bu zengin kültürel deneyimin bir parçası olma şansını yakalayacak.

Kaynak: aa