Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'nın savaş nedeniyle NATO üyesi olamayacağını belirtti Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'nın savaş nedeniyle NATO üyesi olamayacağını belirtti

Almanya'nın Frankfurt kentinde, 7 Ekim'de yapılması planlanan Filistin'e destek gösterisinin, kamu güvenliği endişeleri nedeniyle yasaklandığı açıklandı. Frankfurt Belediye Başkanı Mike Josef, yaptığı yazılı açıklamada, gösteri düzenleme hakkının önemli bir değer olduğunu vurgularken, kamu güvenliği açısından tehdit oluşturan durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

Kamu Güvenliği Gerekçesiyle Yasak

Josef, "Gösterilerde halkı kışkırtma, suç işleme çağrıları, İsrail karşıtı veya antisemitizm suçlarının işlenmesinden endişe ediliyorsa, kamu güvenliği doğrudan tehlikedeyse harekete geçmeliyiz" ifadesini kullanarak, bu sebeplerden dolayı 7 Ekim'de planlanan Filistin'e destek gösterisinin yasaklandığını belirtti. Josef, gösterinin aşırı provokasyon içerdiğini ve bunu kınadığını da ekledi.

Diğer Gösteriler de Tehdit Altında

Ayrıca, açıklamada aynı gün Frankfurt kentinde yapılması planlanan diğer gösterilerin de kamu düzenine tehdit oluşturması durumunda yasaklanabileceği ifade edildi. 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00 arasında "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir" sloganıyla bir gösteri düzenlenmesi planlanıyordu.

Kaynak: aa