📱 Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardından "Akıllı telefonlar benzer şekilde patlatılabilir mi?" sorusu gündeme geldi. Uzmanlar, böyle bir senaryonun teknik olarak mümkün olduğunu ancak olasılığının düşük olduğunu belirtiyor

Lübnan’da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ardından uzmanlar, akıllı telefonların benzer bir yöntemle patlatılabileceğine dair endişeleri değerlendirdi. Siber güvenlik uzmanları, bu tarz bir saldırının teknik olarak mümkün olduğunu ancak olasılığının oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Uzman Görüşleri:

Kanada Calgary Üniversitesi Siber Sistem Uzmanı Hadis Karimipour, Lübnan'daki cihazlara dışarıdan müdahale edilerek patlatıldığını, ancak akıllı telefonlara benzer bir müdahale yapmanın zor olduğunu belirtti. "Telefonlara zarar vermek için üretim sürecinde bir müdahale gerekiyor ve bu büyük teknoloji firmalarında kalite kontrol süreçleri nedeniyle çok zor," dedi.

Dışardan Müdahale İmkânsız mı?

Northeastern Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Profesörü Josep Jornet ise akıllı telefonların daha karmaşık yapılarından dolayı benzer saldırılara karşı dayanıklı olduklarını söyledi. Ancak telefonlara uzaktan erişimle kötü amaçlı yazılımlar yüklenebileceğini, bu durumun cihazı patlatmak yerine daha çok bilgi çalmak gibi etkilerinin olacağını ekledi.

Lübnan'da meydana gelen patlamaların ardından bu tarz endişeler dünya genelinde artış gösterse de uzmanlar, akıllı telefonların bu tip saldırılara karşı daha korunaklı olduğunu vurguluyor.

Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi

Kaynak: aa