Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'da 79 ton ceviz içi ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, ceviz içlerinin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı ve sağlığa zararlı olduğu tespit edilerek imha edildi.

Sınırda Büyük Operasyon

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Suriye sınırındaki Tel Abyad kentinden Türkiye’ye giriş yapan bir TIR, Akçakale Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından durduruldu. TIR'da yapılan aramada, dorsesinde 79 ton ceviz içi bulundu. Şüpheli görülen ürünler, gıda mühendislerinin denetimine tabi tutuldu.

Kadın cinayetleri devam ediyor Kadın cinayetleri devam ediyor

Türk Gıda Kodeksi'ne Aykırı Cevizler

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemede, ceviz içlerinin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu ve hem insan hem de hayvan tüketimi için uygun olmadığı tespit edildi. Yapılan analizler, cevizlerin sağlığa zararlı olduğunu ortaya koydu.

TIR Sürücüsüne Adli İşlem Başlatıldı

Ele geçirilen 79 ton ceviz içi, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde imha edildi. Ayrıca, TIR sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.

Yetkililerden Uyarı

Konuya ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin sıkı şekilde sürdürüleceği ve sağlığa zararlı ürünlerin ülkeye girişinin önlenmesi için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Yetkililer, bu tür ürünlerin hem insan hem de hayvan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Kaynak: dha