"Bolu Dağı geçişinde 1 Eylül'de ağır taşıtlar için sınırlama getiriliyor. Alternatif güzergâhlar ile trafik yoğunluğuna çözüm! 🚚 #TrafikDuyurusu #BoluDağı"

Bolu Dağı'nın geçişinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 1 Eylül Pazar günü 14:00-23:00 saatleri arasında ağır taşıt trafiğine sınırlama getirilecek. Bu sınırlama, Ankara-İstanbul istikametinde devlet yolu ve otoyolun kullanımını kapsayacak. Özellikle Bolu Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünde devam eden çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde, 31 Temmuz'dan itibaren trafik geçici olarak D-100 Devlet Yolu'na aktarılmıştı.

Yoğunluğun azaltılması amacıyla alınan bu tedbirler kapsamında, ağır taşıtların Ankara tarafından şehrin çıkış noktalarından ve Karadeniz tarafından Karabük Kavşağı'ndan itibaren Ankara-Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) güzergahını kullanmaları sağlanacak. Bu güzergâh, ağır taşıtlar haricindeki tüm araç sürücüleri için de alternatif olarak kullanılabilecek.

Stolttenberg gider ayak Türkiye'nin önemini anlattı Stolttenberg gider ayak Türkiye'nin önemini anlattı

Ankara’dan İstanbul yönünde Anadolu Otoyolu ve Ankara-Bolu Devlet Yolu'nu tercih eden ağır taşıtlar dışındaki sürücüler ise Bolu Dağı geçişinde, D-100 Devlet Yolu'na alternatif olarak Bolu-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) güzergâhını tercih edebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi