Ünlü iş insanı Abide Gülel, genç kadınları riskten kaçmadan yatırım yapmaya çağırıyor: "Para güçtür, cinsiyetler arası finansman açığını kapatmak için cesur olun!" 💪💰 #Yatırım #KadınGirişimciler #AbideGülel

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Denetimlerinde 815 Milyon Lira Ceza Uyguladı Ticaret Bakanlığı, Tüketici Denetimlerinde 815 Milyon Lira Ceza Uyguladı

Abide Gülel’den Genç Kadın Girişimcilere Yatırım Tavsiyesi: Riskten Kaçmayın!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkekler, paralarını ilk kez işe koyma konusunda kadınlara kıyasla daha cesur davranıyor. Ünlü iş insanı Abide Gülel, genç kadınların yatırım yapma konusundaki güven eksikliği ve riskten kaçınma eğiliminin cinsiyetler arası yatırım farkını giderek büyüttüğünü vurguladı.

Genç Kadınlar Neden Yatırımdan Kaçınıyor?

Abide Gülel, sermayesi olan genç kadınların yatırım yapma eğilimlerinin erkeklere göre neden düşük olduğunu şöyle açıklıyor: "Kadınlar, erkeklere göre daha düşük sermaye ile başlıyor ve düşük ortalama ücretler nedeniyle ellerindeki varlıkların çoğunu yatırım yerine nakitte tutmayı tercih ediyorlar. Ayrıca, kadınlar finansal tavsiyeleri genellikle annelerinden alıyor, bu da onları para biriktirmeye yönlendiriyor."

Riskten Kaçınmak Yerine Yatırım Yapın

Gülel, kadınların bu eğiliminin cinsiyetler arası yatırım uçurumunu derinleştirdiğini belirtti ve genç girişimci kadınları cesur adımlar atmaya çağırdı: "Genç kadınlarımız riskten kaçmamalı. Para güçtür ve cinsiyetler arası finansman açığını kapatmanın yolu yatırım yapmaktan geçiyor. Yatırım, geleceğe yapılan bir yatırımdır ve bu alanda cesur olmalıyız."

Finansal Güç için Yatırım Şart

Kadınların yatırım yaparak finansal güçlerini artırabileceğini belirten Abide Gülel, bu adımın kadınlar arasındaki finansal uçurumu kapatmanın en etkili yollarından biri olduğunu söyledi. "Kadınlarımızın daha fazla cesur olmasını ve yatırımlarını artırmasını teşvik ediyorum. Bu, hem onların hem de ülkemizin ekonomik geleceği için büyük bir adım olacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi