Lübnan'da gazetecileri hedef alarak "savaş suçu işleyen" İsrail'e tepkiler artıyor Lübnan'da gazetecileri hedef alarak "savaş suçu işleyen" İsrail'e tepkiler artıyor

ABD’de etkili olan Helene Kasırgası, Georgia, Florida ve Kuzey Carolina eyaletlerinde 4 kişinin ölümüne neden oldu. Yetkililer vatandaşları uyarıyor.

Helene Kasırgası ABD'yi Vurdu: 4 Ölü

ABD'nin güneydoğu eyaletlerinde etkili olan Helene Kasırgası, can kayıplarına yol açtı. Georgia Eyaleti Valisi Brian Kemp, yaptığı açıklamada kasırganın Wheeler County'de iki kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, halkı dikkatli olmaları için uyardı. Vali Kemp, "Bu akşam Wheeler County'de iki kişinin hayatını kaybettiğini öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm Georgialıları Helene Kasırgası'nın daha fazla etkisine karşı hazırlıklı olmaya çağırıyoruz." dedi.

Diğer Eyaletlerde de Can Kayıpları

ABD medyasının bildirdiğine göre, kasırganın etkileri sadece Georgia ile sınırlı kalmadı. Florida ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de birer kişi yaşamını yitirdi. Kasırganın etkisiyle meydana gelen şiddetli fırtına ve yağışlar bölgede ciddi hasarlara neden oldu.

Yetkililerden Uyarılar

Yetkililer, kasırganın etkilerinin devam edebileceğini belirterek, özellikle kasırga güzergahındaki eyaletlerde yaşayanları hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Elektrik kesintileri, sel baskınları ve diğer olası tehlikelere karşı acil durum planlarının gözden geçirilmesi tavsiye ediliyor.

Kaynak: dha