Putin: Ukrayna yönetimi müzakere etmeyi istemiyor Putin: Ukrayna yönetimi müzakere etmeyi istemiyor

Muğla'nın Ula ilçesindeki tarihi "Aşıklar Yolu"nda 86 yıllık okaliptüs ağaçları, bazı duyarsız kişiler tarafından kazınarak tahrip ediliyor. Ağaçları koruma çabasıyla muhtarlık, mahalle girişine uyarı tabelaları yerleştirdi.

Gökova'dan Marmaris'e uzanan ve 'Aşıklar Yolu' olarak bilinen Akçapınar Mahallesi'ndeki 200'den fazla okaliptüs ağacı, üzerinde kazınan yazı ve simgelerle zarar görüyor. Ağaçlara sevgililerin baş harfleri ve çeşitli sloganlar kazınırken, bu durum ağaçların kurumasına ve bazı durumlarda "kanser" oluşumuna yol açtı.

Muhtarlık Önlem Aldı

Akçapınar Mahallesi Muhtarı Şener Baykara, bu tahribatın önüne geçmek için mahalle girişine bir uyarı tabelası yerleştirdiklerini belirtti. Tabelada, "Aşıklar yolumuzu gelecek nesillere miras bırakmak ve korumak için ağaçlara yazı yazmayın, zarar vermeyin. Yazı yazan zarar verilen görüldüğünde lütfen 112'ye ihbar edin" ifadelerine yer verildi.

Muhtar Baykara, ağaçların kurumasına yol açan bu zararların önlenmesi için duyarlı olunması gerektiğini vurgularken, ziyaretçilerin de bu tarihi mirası koruma sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: dha