Aydın'da Tren Kazasında Bir Kadın Hayatını Kaybetti Aydın'da Tren Kazasında Bir Kadın Hayatını Kaybetti

🚨 81 ilde dev operasyon! İçişleri Bakanlığı'nın "Mercek-24" operasyonunda 1.975 ruhsatsız silah ele geçirildi, bin 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Güvenliğimiz için mücadele aralıksız devam ediyor! #Mercek24 #İçişleriBakanlığı #Güvenlik

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği "Mercek-24" operasyonlarıyla silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara karşı büyük bir başarı elde etti. İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen bu kapsamlı operasyonlarda, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol kontrollerinde yapılan aramalar sonucunda toplam 1.975 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Operasyonun Detayları

Operasyon kapsamında ele geçirilen silahlar arasında 975 ruhsatsız tabanca, 410 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 33 uzun namlulu tüfek ve 558 ruhsatsız av tüfeği yer alıyor. Türkiye genelinde gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyonlarda, bin 878 şüpheli hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.

Mercek Operasyonları Sürecek

İçişleri Bakanlığı, "Mercek" operasyonlarını uzun bir süredir sürdürüyor ve 24. kez gerçekleştirilen bu operasyon, silah kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakanlık, bu tür operasyonlarla suç örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi