78 yaşındaki Dr. Murat Kaçar, atletizmde 88’inci madalyasını kazandı. Hedefi, 100 madalyaya ulaşarak atletizm kariyerini noktalamak.

Bursa’da yaşayan çocuk doktoru Murat Kaçar (78), 62 yıldır sürdürdüğü atletizm kariyerinde uluslararası arenada büyük başarılara imza atıyor. Balkan Şampiyonası’nda 17 kez birincilik elde eden ve dünya şampiyonlukları bulunan Kaçar, 88’inci madalyasını kazanarak 100 madalyaya ulaşmayı hedefliyor.

Murat Kaçar’ın Atletizm Kariyeri

1962 yılında lisedeyken başladığı atletizm kariyerini doktorluk mesleğiyle birlikte sürdüren Murat Kaçar, engelli koşuda dünya ve Avrupa şampiyonluklarına sahip. 2017 yılında Güney Kore’de dünya şampiyonu olan Kaçar, 2022’de ise Avrupa ve dünya ikincilikleri elde etti. 33 Balkan Şampiyonası’nda toplamda 61 madalya kazanan Kaçar, bu başarılarıyla Balkan rekorlarını elinde bulunduruyor.

Son Başarılar ve Madalya Hedefi

27-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen 33. Balkan Oyunları’nda yüksek atlama, 80 metre engelli ve bayrak yarışlarında birinci olan Kaçar, şampiyonadaki altın madalya sayısını 4'e yükseltti. Toplamda 88 madalyası bulunan Kaçar, 100 madalyaya ulaştıktan sonra atletizmi bırakmayı planlıyor.

Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor

Spora ve Yaşama Dair Mesajlar

Doktorluk mesleğinin yanı sıra sporculuk hayatını da başarıyla sürdüren Kaçar, disiplinli bir yaşamın ve sporun insan sağlığına katkısını vurguluyor. “Doğru bir planlama ile hem doktorluk hem de spor yaparak başarı elde etmek mümkün,” diyen Kaçar, 100 madalyaya ulaşarak atletizm kariyerini noktalamayı hedeflediğini söyledi.

Kaynak: dha