Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen "Kuyu-34" ve "Kuyu-35" operasyonlarında, 6 organize suç örgütüne yönelik 115 zanlının gözaltına alındığını ve 91 kişinin tutuklandığını duyurdu.

6 İl'de Dev Operasyon: 91 Şüpheli Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde 6 organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-34" ve "Kuyu-35" operasyonlarında 91 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da planlı ve projeli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonların, Kahramanmaraş’ta Muhammed Kaya, Mersin’de Hasan Sağsız, Denizli’de Niyazi Dönmez, Antalya’da Mustafa Akel, Gaziantep’te Ümit Öge ve İstanbul’da Turgut Yalçın liderliğindeki organize suç örgütlerine yönelik olduğu kaydedildi.

115 Zanlıdan 91'i Tutuklandı

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 115 zanlıdan 91’i tutuklanırken, 24 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Yerlikaya, operasyonlarda suç örgütlerine ağır bir darbe vurulduğunu belirterek, "Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşmeye devam ediyorlar. Halkımız bize güveniyor, bize inanıyor. Bizim mücadelemiz onların duası ve destekleriyle sürüyor. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertmeye devam edeceğiz." dedi.

Silahlar, Uyuşturucu ve POS Cihazları Ele Geçirildi

Operasyonlarda, 9 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda POS cihazı, cep telefonu ve SIM kart da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, çalışmaları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarına ve operasyonları başarıyla gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: aa