Kazada ölen 4 arkadaş, piknikten dönüyormuş Kazada ölen 4 arkadaş, piknikten dönüyormuş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinesinde 58 ilde gerçekleştirilen 'Kuyu-28' operasyonu kapsamında, tefecilik ve çeşitli mali suçlarla ilişkili 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Suçlar ve Soruşturma Kapsamı

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, "Tefecilik", "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık", "Kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık", "Edimin ifasına fesat karıştırma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Vergi usul kanununa muhalefet" suçlarını işlediği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

Bakan Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren emniyet mensuplarını tebrik ederek, "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız," ifadelerini kullandı. Operasyonlar, tefecilik ve mali suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü bir kez daha gösterdi.

Organize Suçlarla Mücadele Sürüyor

Bu operasyon, İçişleri Bakanlığı'nın organize suç örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Tefecilik ve dolandırıcılık gibi suçların engellenmesi ve adaletin sağlanması amacıyla benzer operasyonların devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: dha