İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

Ordu'nun Çambaşı Yaylası'na bağlı Soğanözü Obası'nda 40 yıldır besicilik yapan 58 yaşındaki Gülseren Türker, ailesinin geçimini sağlıyor. Türker, eşiyle birlikte başladığı hayvancılık işini eşinin vefatının ardından iki oğlunun desteğiyle sürdürmeye devam ediyor.

Yılın 6 Ayını Yaylada Geçiriyor

Gülseren Türker, her yıl Mayıs ayında yaylaya çıkarak 2 bin rakımlı Soğanözü Obası'nda hayvanlarına bakıyor. Türker, Ekim sonu ya da Kasım başında Altınordu'daki evlerine dönene kadar 93 büyükbaş hayvanın bakımını yapıyor.

Günlük Rutini Yoğun Geçiyor

Sabah saat 05.00'te güne başlayan Türker, hayvanları otlatarak, sağım işlemlerini gerçekleştiriyor ve buzağıların bakımını yapıyor. Türker, işini severek yaptığını ifade ederek, hayvancılığın kendi ayakları üzerinde durmasını sağladığını belirtiyor. "Bu iş sayesinde kimseye muhtaç olmadan geçimimizi sağlayabiliyoruz," diyen Türker, hayvancılık sayesinde evin ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini de ekliyor.

Çocuklarıyla Birlikte Hayatını Hayvancılığa Adadı

Üç çocuğuyla birlikte yaylada büyüdüklerini belirten Türker, "Bu iş kolay değil ama sevmezsen yapamazsın. Kadınlar bu şartlarda uzun süre kalamaz, ancak biz 40 yıldır bu işi severek sürdürüyoruz," dedi.

Gülseren Türker, hayvancılık sayesinde ailesinin ihtiyaçlarını karşılayarak çocuklarını büyüttüğünü ve hayatını yaylada geçirmeye devam ettiğini söylüyor.

Kaynak: aa