Samsun'da 37 ayrı dolandırıcılık suçundan aranan Mustafa Küçükgözlü, polis operasyonuyla yakalandı ve tutuklandı! #Samsun #Dolandırıcılık #Adalet

Samsun’un İlkadım ilçesinde, uzun süredir aranan dolandırıcı Mustafa Küçükgözlü (44), polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Küçükgözlü, 'Bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' suçundan 37 ayrı dosya ile aranıyordu ve aynı suçtan 1,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.

Balıkesir'de sahte zeytinyağı ve bal ele geçirildi Balıkesir'de sahte zeytinyağı ve bal ele geçirildi

Sabah Operasyonuyla Yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Küçükgözlü’nün izini sürmek için uzun süre boyunca titiz bir çalışma yürüttü. Yapılan teknik takip ve analizler sonucunda Küçükgözlü'nün İlkadım ilçesindeki bir adreste saklandığı tespit edildi. Sabah saat 07.00'de düzenlenen operasyonla, suçlu saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyette Geniş Kapsamlı Sorgulama

Gözaltına alınan Küçükgözlü, emniyetteki sorgusunda daha önce işlediği dolandırıcılık suçlarıyla ilgili detaylı olarak sorgulandı. Bilişim sistemlerini kullanarak yaptığı dolandırıcılık suçları nedeniyle 37 ayrı dosyadan aranan Küçükgözlü’nün, birçok mağduru olduğu ortaya çıktı. Şüpheli, dolandırıcılık suçlarını işlemek için gelişmiş teknolojileri ve karmaşık bilişim sistemlerini kullanıyordu.

Mahkemeye Sevk Edildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mustafa Küçükgözlü, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Küçükgözlü, savunması alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uzmanlar, bu tür bilişim suçlarının, mağdurları maddi olarak zor durumda bırakmasının yanı sıra, psikolojik olarak da etkilediğini belirtiyor.

Dolandırıcılığa Karşı Uyarı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Yetkililer, özellikle bilişim sistemleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda kişisel bilgilerin korunmasının ve şüpheli işlemler karşısında dikkatli olunmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: dha