İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde 31 ilde gerçekleştirilen 'GÜRZ-20' operasyonları kapsamında PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 176 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon Hangi İllerde Yapıldı?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van gibi illerde gerçekleşen operasyonlarda, şüphelilerin terör örgütüne üye oldukları ve örgütün çeşitli faaliyetlerine katıldıkları tespit edildi.

Ele Geçirilen Malzemeler ve Suçlamalar

Operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdikleri, örgüte finans sağladıkları, sosyal medya üzerinden propaganda yaptıkları ve kanunsuz gösterilere katıldıkları belirlendi.

Sultangazi’de Yangın: Mahsur Kalanlar Kurtarıldı Sultangazi’de Yangın: Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

"Son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Mücadele Sürecek"

Bakan Yerlikaya, "Milletimizin huzuru ve birlik beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sürecek" ifadelerini kullanarak, operasyonların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: dha