Küçükçekmece'de 'Anne Taksi' Projesi Hayata Geçti Küçükçekmece'de 'Anne Taksi' Projesi Hayata Geçti

1998 yılında kalp nakli olan Hamide Akman, 26 yıldır sağlıklı bir yaşam sürdürüyor ve torunlarına bakıyor. Akman, organ bağışının önemine dikkat çekiyor.

Kalp Nakli Sonrası 26 Yıldır Sağlıklı Bir Yaşam
Antalya’da yaşayan Hamide Akman, 1998 yılında kalp yetmezliği teşhisi konulduktan sonra 24 yaşındaki bir donörden kalp nakli alarak yeni bir hayata başladı. 26 yıldır sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren Akman, "Nakil olmasaydım 1998'de ölmüştüm. Şimdi kızımı büyüttüm, üniversiteye gönderdim ve torunlarıma bakıyorum" dedi.

Aileden Gelen Tepkilere Rağmen Nakil Kararı
Hamide Akman, ailesinin nakil ameliyatına karşı çıktığını ancak başka bir seçeneği olmadığını belirtti. "Ailem 'Bu ameliyata girme' dedi, ama benim için başka bir şans yoktu. Nakil sayesinde bugün yaşıyorum" diye konuştu. Akman, organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Organlar toprak olmasın, hayat versin" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En Uzun Süre Yaşayan Kalp Nakil Hastası
Hamide Akman, Türkiye’de en uzun süre yaşayan kalp nakli hastası olarak dikkat çekiyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid, "Nakil olmasaydı, bu şansı olmazdı. Organ bağışını teşvik etmemiz gerekiyor" dedi.

Organ Bağışının Önemi
Prof. Dr. Bayezid, kalp nakli bekleyen binlerce hasta olduğunu vurgulayarak, organ bağışının hayati önem taşıdığını belirtti. "Hamide, Türkiye’de en uzun yaşayan kalp nakli hastasıdır ve bu süreçte sağlıklı bir yaşam sürmeyi başardı" dedi.

Kaynak: dha