MEB, 2024 LGS’de bir sorunun iptal edilmesi üzerine puanların yeniden hesaplandığını ve üst tercihlere yerleşen öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındığını duyurdu! #LGS2024 #MEB #Soruİptali #YeniKayıt

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 LGS kapsamındaki bir sorunun iptal edilmesinin ardından, sınav sonuçlarının yeniden değerlendirildiğini ve bu süreçte üst tercihlere yerleşen öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındığını açıkladı. Öğrencilerin mevcut okullarındaki hakları korunurken, yeni kayıt işlemleri 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavda bir sorunun iptaliyle ilgili kararının ardından, öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplandığını ve üst tercihlere yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındığını açıkladı. MEB, tüm öğrencilerin mevcut okullarındaki haklarının da korunduğunu belirtti.

Soru İptali ve Yeniden Değerlendirme

MEB, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorunun iptal edilmesiyle sınav kılavuzu hükümleri gereğince diğer sorular üzerinden puanların yeniden hesaplandığını ve yerleştirmelerin buna göre güncellendiğini duyurdu. Yeni puan hesaplaması sonucu üst tercihlere yerleşen öğrencilere kayıt hakkı tanınırken, bu öğrenciler tercih ettikleri takdirde mevcut okullarında kalabilecek.

Yeni Kayıt Süreci

Yeniden yerleştirme işlemlerinin 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacağı ve sonuçların 21 Eylül itibarıyla otomatik olarak güncelleneceği belirtildi. Öğrencilerin kayıt süreciyle ilgili detaylar SMS ve e-Okul sistemi üzerinden bildirilecek.

Dikey Geçiş Sınavında tercih başladı Dikey Geçiş Sınavında tercih başladı

Kaynak: aa