2024-2025 umre turları başlıyor! Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Ekim’de ikinci dönem umre turlarını başlatıyor. Ramazan turları için de yakında başvuru alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024-2025 ikinci dönem umre turlarının 6 Ekim'de başlayacağını açıkladı. İlk dönem turlarını ağustos ayında başlatan Diyanet, ikinci dönem için özellikle ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında yoğun bir talep aldığını belirtti.

İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

Öğrenci ve Öğretmenler İçin Özel Umre Turları

Remzi Bircan, kasım ayındaki ara tatilde öğrenci ve öğretmenlere yönelik 7 günlük özel umre turları düzenleyeceklerini duyurdu. Bu turlar için de yoğun talep aldıklarını vurgulayan Bircan, sömestir tatilinde de benzer turların düzenleneceğini ifade etti.

Çeşitli Paket Seçenekleri Sunuluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların farklı zaman dilimleri ve ekonomik koşullarına uygun umre paketleri hazırladı. 7, 11, 15, 20 ve 24 günlük turların mevcut olduğunu belirten Bircan, Kabe'ye yakın ve uzak mesafede konaklama seçeneklerinin de sunulduğunu kaydetti.

Ramazan Umre Turları Yakında Açılıyor

Bircan, Ramazan ayına yönelik özel umre turları için hazırlıkların sürdüğünü ve bu turların başvuru sürecinin yakında açılacağını belirtti. Ramazan'ın manevi atmosferini kutsal beldelerde geçirmek isteyen vatandaşlar için özel bir çalışma yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Umre Turları İçin Yoğun Talep Devam Ediyor

Umre turlarına yönelik büyük bir ilginin olduğunu dile getiren Bircan, 6 Ekim'den itibaren başlayacak ikinci dönem turlarında tüm başvurulara cevap verebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: aa