2024-2025 eğitim yılı GSB yurt başvuruları başladı! Yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri 24 Ağustos’a kadar e-Devlet üzerinden başvurabilir.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için başvuru sürecinin başladığını belirtti.

Öğrenciler, GSB yurt başvurularını 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru süreci, 12 farklı kamu kurumu ve kuruluşuyla koordineli olarak yürütülecek.

2024-ÖZYES Sonuçları Açıklandı: Adaylar Sonuçlarına Erişebiliyor 2024-ÖZYES Sonuçları Açıklandı: Adaylar Sonuçlarına Erişebiliyor

Başvuru esnasında, öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına dair bilgiler talep edilecek ve bu bilgiler, yerleştirme sürecinde değerlendirilecek. Ailenin gelir durumu, sosyal durum ve öğrencinin akademik başarısı, başvuru sonuçlarının belirlenmesinde temel kriterler olacak.

Kaynak: Haber Merkezi