İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Gürz-22' operasyonlarının detaylarını paylaştı. 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde faaliyette bulunan, örgütün gençlik yapılanmasında yer alan, terör örgütüne finans sağlayan ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan 55 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Adana, Aydın, Iğdır, Siirt, Hatay, Kars, İzmir, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli, Muğla, Manisa, Hakkari, Trabzon, Elazığ, Muş ve Şırnak illerinde başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bursa'da gece kulübünde silahlı kavga; 1'i ağır 3 yaralı Bursa'da gece kulübünde silahlı kavga; 1'i ağır 3 yaralı

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Operasyonları yürüten Cumhuriyet başsavcılıkları ve jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin sahada tam donanımlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

"Gürz-22" Operasyonu: Hedefte Terör Bağlantılı Yapılar

Açıklamaya göre, yakalanan şüphelilerin, örgütün finans kaynağını sağlama, örgütsel yapılanmalar içinde yer alma ve sosyal medyada örgüt propagandası yapma gibi çeşitli suçlarla ilişkilendirildiği ifade edildi. Türkiye genelinde güvenlik birimlerinin yoğun çaba ve çalışmaları ile devam eden operasyonlar, örgütün bölgesel varlığını zayıflatmaya yönelik olarak aralıksız sürdürülecek.

Kaynak: dha