ASAYİŞ

"Yüksek Karlı Gizli Fon" Dolandırıcılığı Davasında Birleştirme Kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, yapılan tüm yargılamaların, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ana davayla birleştirilmesine karar verdi.

Abone Ol

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin davada ara kararını açıkladı. Mahkeme, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle tüm dava dosyalarının ana dava ile birleştirilmesine karar verdi.

Birleştirme Kararı

Dolandırıcılık olayına ilişkin hazırlanan iddianamelerde, sanıklar ve müştekiler hakkında ayrı ayrı yürütülen yargılamalar, ortak noktaları nedeniyle birleştirildi. Başta Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani olmak üzere birçok kişinin yer aldığı yargılamalarda, Atilla Baltaş, Mert Zeydanlı, Ömer Kahraman, Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz gibi müştekiler de davada yer aldı.

Sanık Erzan'ın Savunması

Tutuklu sanık Seçil Erzan, mahkemede yaptığı savunmada suçlamaları reddetti ve müştekilerin kendisinden fazla para aldığını iddia etti. Erzan, Atilla Baltaş ile 2020 yılında para alışverişi yapmaya başladıklarını ve faizle geri ödeme şartıyla 2 milyon 230 bin dolar aldığını öne sürdü. Ayrıca, Baltaş'ın çantasında GPS cihazı bulunduğunu iddia ederek, olayın detaylarını mahkemede anlattı.

Müşteki İfadeleri

Mahkemede müşteki olarak yer alan Merve ve Tanın Yılmaz, sanığın iddialarını reddetti. Erzan, bu kişilere de faiz karşılığında para verdiğini ve onlardan fazla miktarda geri aldığını savundu. Merve Yılmaz, aile üyelerine küçük krediler kullandırarak paralarını değerlendirdiğini belirtti.

Nur Erkasap'ın İfadesi

Duruşmaya katılan Nur Erkasap, sanık Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia etti. Erkasap, Fatih Terim'in yönlendirmesiyle Erzan ile tanıştığını öne sürdü ve sanığa 500 bin dolar verdiğini ancak yalnızca 80 bin dolar geri alabildiğini dile getirdi.

İddianame ve Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı ve sahte belgeler düzenlediği belirtiliyor. Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 109 yıldan 358 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Mahkeme, tüm dava dosyalarının ana dava ile birleştirilmesine karar vererek yargılamayı sürdürüyor.