İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da Valiliğin yasağına rağmen düzenlenmeye çalışılan miting ve sosyal medyada terör propagandası yapan şüphelilere yönelik operasyonlar sonucunda 1 kişinin tutuklandığını, 36 ilde bölücü terör örgütü üyesi 269 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Büyük Başarı Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Büyük Başarı

Bakan Yerlikaya’dan Sert Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da Valiliğin yasaklama kararına rağmen yasa dışı bir miting düzenlemeye çalışan ve terör örgütü propagandası yapan kişilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Diyarbakır'da sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen şüphelilere karşı sert tedbirler alındığını vurguladı.


Sosyal Medyada Örgüt Propagandası Yapanlar Tespit Edildi

Yerlikaya, miting sırasında ve öncesinde sosyal medya üzerinden terör örgütünü destekleyen 47 hesabın Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından tespit edildiğini belirtti. Bu hesaplar üzerinde yasal işlemlerin başlatıldığını açıklayan Bakan Yerlikaya, özellikle 13 Ekim 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü elebaşının fotoğraflarını paylaşan hesaplar ve şüpheliler üzerinde de çalışmalar yapıldığını aktardı.


1 Kişi Tutuklandı, 269 Şüpheli Gözaltında

Yasa dışı propaganda yapan şüphelilere yönelik operasyonlar kapsamında 5 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 1 kişinin tutuklandığını belirten Bakan Yerlikaya, çocuk yaştaki bir şüphelinin ise muhafaza altına alındıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı. Öte yandan, 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne üye 269 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


Bakanlıktan Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı mücadelede azim ve kararlılıkla hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Yerlikaya, "Miting öncesi ve sonrasında düzenlenen operasyonlarla terör örgütü üyelerinin tespit edilmesi ve yakalanması, kamu düzeninin sağlanması açısından büyük önem taşıyor" dedi. Ayrıca, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonlarda Cumhuriyet başsavcılıkları ve emniyet birimlerini tebrik etti.


Yasa Dışı Eylemlere Geçit Yok

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'da terör propagandası yapılmaya çalışılan ve şiddet içeren sahnelerin ortaya çıkmasına asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. "Halkımızın güvenliği ve huzuru için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz" diyen Yerlikaya, Türkiye'nin her türlü terör tehdidine karşı güçlü duruşunu sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak: dha