Rize'de heyelan riski; çatlak ve yarıklar oluşan bölgedeki 2 ev tahliye edildi Rize'de heyelan riski; çatlak ve yarıklar oluşan bölgedeki 2 ev tahliye edildi

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir iz bulunamadı.

Olayın Gelişimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra geri dönmedi. 21 yaşındaki genç kızın, yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği öğrenildi. Ancak Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı. Arkadaşları, telefonla ulaşamayınca 28 Eylül’de saat 12.00’de durumu polise bildirdi.


Sahilde Telefonu Bulundu

Aramalar sırasında, 28 Eylül günü Van Gölü sahilinde Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, detaylı inceleme yapılmak üzere polise teslim edildi. Kabaiş'in kaybolmadan önce annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği öğrenildi.


Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Polis, jandarma, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına gönüllüler de katıldı. Çanakkale’den getirilen sonar cihazı ve jandarmanın su üstü radar cihazları kullanılarak yapılan aramalarda, helikopter ve dronlar da havadan destek sağlıyor. Ancak şu ana kadar genç kızla ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı.


 6 gündür süren arama çalışmalarına rağmen Rojin Kabaiş'ten henüz bir iz bulunamadı. Ekipler, sahil bölgesindeki aramalarını genişleterek sürdürüyor.

Kaynak: dha