Rize'de heyelan riski nedeniyle 13 ev tahliye edildi Rize'de heyelan riski nedeniyle 13 ev tahliye edildi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme AŞ, taşınabilir 5G özel şebeke sisteminden ilk sinyali alarak yeni bir dönemi başlattı. Gelecek yıl ihalesi yapılacak ve 2026’da kullanıma sunulması planlanan 5G teknolojisi için alt yapı çalışmaları hızlandırıldı. ULAK Haberleşme, 4,5G baz istasyonlarını taşınabilir hale getirerek Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyor.

6G Konferansı'nda İlk Tanıtım

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen 6G Konferansı’nda tanıtılan sistemden alınan ilk sinyal, yüksek veri hızı ve düşük gecikme süresiyle dikkat çekti. 5G radyo, baz istasyonu ve çekirdek şebeke bileşenlerinden oluşan bu taşınabilir ağ, Türkiye’nin dijital altyapısında önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

"Uçtan Uca 5G Projesi Tamamlandı"

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Ruşen Kömürcü, 5G özel şebeke sisteminin kapalı devre demo gösterimini yaptıklarını belirterek, 5G’nin getirdiği hız ve erişim avantajlarını vurguladı. Kömürcü, yerli ve milli donanımlar ve yazılımlarla geliştirilen bu projenin, mevcut teknolojilerden 50 kat daha yüksek hız sunacağını belirtti.

ULAK Haberleşme, 5G teknolojisinin yayılması adına çalışmalarını sürdürerek Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmeye devam edecek.

Kaynak: aa