Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası, Yeşilyurt Spor Kulübü’nde gerçekleşen açılış gösteri maçıyla başladı. Cumhuriyetin 101. yılını kutlama amacı taşıyan bu özel etkinliğe TBV Başkanı Timur Erk, spor psikoloğu ve eski milli voleybolcu Eylem Şenkal, sunucu Neslihan Maltepe ve genç sporcular Fatma Yüksel ile Mehmet Edip Yüksel katıldı. Turnuvanın, Cumhuriyet'in değerlerini genç nesillere aktarmak ve bu tarihi günü anlamlandırmak için geleneksel bir etkinlik olarak her yıl yapılması planlanıyor.

Cumhuriyet Coşkusu Kortlarda

TBV Başkanı Timur Erk, turnuvanın Cumhuriyetin 100. yılında başladığını ve bir gelenek haline getirilerek her yıl yapılmasının amaçlandığını belirtti. Erk, “Cumhuriyetin 101. yılını kutlarken, bu turnuva aracılığıyla genç nesillere demokratik değerlerimizi, laik ve sosyal bir hukuk devletine olan bağlılığımızı aktarıyoruz. Cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı kalmak, birliğimizi korumak adına bu etkinliklerin büyük bir anlam taşıdığına inanıyoruz,” dedi.

Sporun Yaşı Yok: Eylem Şenkal’ın İlham Veren Mesajı

‘Uzak Şehir’ dizisi 11 Kasım Pazartesi akşamı Kanal D’de başlıyor ‘Uzak Şehir’ dizisi 11 Kasım Pazartesi akşamı Kanal D’de başlıyor

Turnuvaya katılan spor psikoloğu ve eski milli voleybolcu Eylem Şenkal, sporun her yaştan insanın hayatında olması gerektiğini vurguladı. Şenkal, “Burada olmaktan onur duyuyorum. Timur Bey’in spor konusundaki aktif ve ilham verici duruşu, gençlere önemli bir örnek teşkil ediyor. Cumhuriyetin 101. yılında kadınların ve gençlerin sporda daha da ileriye gitmesini diliyorum,” dedi.

Genç Sporcular Cumhuriyet Coşkusunu Yaşıyor

Gösteri maçında yer alan genç sporcu Fatma Yüksel, “Cumhuriyetimizi bugüne taşıyan değerli isimlerle aynı kortta yer almak bizim için büyük bir gurur,” diyerek, Cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini ve bu değerleri yaşatmak için çok çalışacaklarını ifade etti.

İki Günlük Turnuva

Gönüllü sorumlusu Deniz Evinç’in organize ettiği turnuvada, çift erkeklerde 15, çift kadınlarda 13, karışık çiftlerde ise 26 takım yarışıyor. İki gün sürecek olan turnuvada kazanan takımlar, Cumhuriyet coşkusunu simgeleyen kupalarına ikinci günün sonunda kavuşacak.

Kaynak: dha