Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyonluk için İspanya'da piste çıkacak. Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de Supersport Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda ikinci dünya şampiyonluğu için son yarışlarına İspanya'nın Jerez Pisti'nde çıkmaya hazırlanıyor. Şampiyonanın 12. ve son ayağı olan bu etap, 18-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ay-yıldızlı sporcu, BMW fabrika takımı ROKiT BMW Motorrad WorldSBK ile zafer için mücadele edecek. Rakibi İtalyan Nicolo Bulega ile aralarındaki puan farkını 37 ve üzerine çıkartırsa, cumartesi günü şampiyonluğu ilan edecek.

Toprak Razgatlıoğlu'nun Kritik Yarışları

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'nın ünlü Jerez Pisti'nde 19 Ekim Cumartesi günü Türkiye saatiyle (TSİ) 12.00'de sıralama turlarına katılacak. Aynı gün saat 15.00'te yapılacak ilk yarış, onun şampiyonluk umutlarını belirleyecek. Eğer bu yarışta rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 37 ve üzerine çıkartmayı başarırsa, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu olarak kariyerine bir kez daha altın bir başarı ekleyecek.

20 Ekim Pazar günü ise Toprak, TSİ 12.00'de Superpole yarışına çıkacak, ardından TSİ 15.00'te sezonun son ana yarışında mücadele edecek.

Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de Jerez'de Yarışacak

Dünya Supersport Şampiyonası'nın son ayağında milli motosikletçiler Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü, Jerez Pisti'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bahattin Sofuoğlu, yeni takımı Yamaha Tayland ile yarışırken, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımı adına mücadele edecek.

19 Ekim Cumartesi günü TSİ 16.15’te sezonun ilk yarışına çıkacak olan milli sporcular, 20 Ekim Pazar günü ise TSİ 16.30’da sezonun son ana yarışında podyuma çıkmak için kıyasıya bir mücadele verecekler.

Sivasspor'da Alex Pritchard'ın Arka Adalesinde Yırtık Tespit Edildi Sivasspor'da Alex Pritchard'ın Arka Adalesinde Yırtık Tespit Edildi

Kaynak: aa