Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı

Tekirdağ'da kadınlar siyah giyerek yürüyüş yaptı ve Fatma Özdemir'in öldürülmesini alkışlarla protesto etti. Kadına şiddete karşı mücadele vurgulandı.

Tekirdağ’da Kadına Şiddet Protestosu

Tekirdağ Kadın Platformu, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Süleymanpaşa ilçesinde bir yürüyüş düzenledi. Siyah giyinerek Hükümet Caddesi boyunca yürüyen kadınlar, şiddete karşı dayanışma gösterdi. Yürüyüşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da destek verdi. Çevredeki halk da yürüyüşe katılan kadınlara alkışlarla destek oldu.

Fatma Özdemir İçin Alkışlı Protesto

Kadınlar, geçen cumartesi günü Fatma Özdemir'in, iş arkadaşının platonik aşkı olan Eren Uzuner tarafından öldürülmesini de protesto etti. Olayın gerçekleştiği iş yerinin önünde toplanan kadınlar, 1 dakikalık alkışlı protesto ile şiddeti kınadı.

"Eşit Yurttaş Hedefine Ulaşmalıyız"

Belediye Başkanı Candan Yüceer, yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin ve eşitsizliğin sona ermesi gerektiğini belirtti. Yüceer, "Kadınların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği eşit yurttaşlık idealine hala ulaşamamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz, ancak bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: dha