Sivrihisar Hava Gösterileri 2024 başladı! Akrobasi pilotlarının nefes kesen gösterileri ve tarihi hava araçlarıyla dolu bu etkinliği kaçırmayın!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Sivrihisar Hava Gösterileri 2024, havacılık tutkunlarına nefes kesen anlar yaşattı. Sivrihisar Havacılık Merkezi tarafından Necati Artan Tesisleri'nde organize edilen etkinlikte, M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi envanterindeki tarihi hava araçları, sergilendikleri akrobasi gösterileriyle izleyicilere unutulmaz anlar sundu.

Semin Öztürk Şener ve Sanna Hedin'den Unutulmaz Gösteriler

Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu olan Semin Öztürk Şener, yaptığı akrobasi uçuşlarıyla büyük beğeni toplarken, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Aynı zamanda İsveçli hava akrobasi pilotu Sanna Hedin de, kendi modifiye ettiği "Papercup" Extra 300 uçağıyla etkileyici bir performans sergiledi.

492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi 492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Tarihi Hava Araçları ve Nostaljik Gösteriler

M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi envanterine katılan, 1945 model Spitfire Mk9 da etkinliğin en çok ilgi çeken parçalarından biri oldu. Paraşüt ekipleri ve çeşitli havacılık kulüpleri de sahne alarak izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Ayrıca gösteri alanı, FPV (First Person View) dron teknolojisiyle görüntülendi ve farklı açılardan çekimlerle etkinlik zenginleştirildi.

Etkinlik Yarın Sona Eriyor

Etkinliğin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve çok sayıda davetli katıldı. "Sivrihisar Hava Gösterileri 2024" yarın sona erecek.

Kaynak: aa