Sivas'ta İtfaiye Haftası dolayısıyla Ahmet Turan Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ve TOKİ Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenciler, itfaiye ekiplerine sürpriz yaptı. Sahte bir yangın ihbarı sonrası okula gelen itfaiyeciler, öğrencilerin alkışlarıyla karşılanarak, hazırlanan pasta ile kutlama yaptı.

İtfaiye Haftası’nda Sürpriz Kutlama

Sivas’ta Ahmet Turan Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, TOKİ Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte İtfaiye Haftası kapsamında Sivas Belediyesi itfaiye ekiplerine anlamlı bir sürpriz düzenledi. 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası vesilesiyle yapılan etkinlik, itfaiye ekipleri için unutulmaz bir anı oldu.

Sahte Yangın İhbarı ile Başlayan Kutlama

Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın, sürpriz planını gerçekleştirmek için 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, okulun ikinci katında yangın çıktığını ve çocukların mahsur kaldığını bildirdi. İhbarı alan itfaiye, polis ve AFAD ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yangın ihbarına hazırlıklı gelen itfaiye ekipleri, okula vardıklarında kendilerini alkışlayan öğrencilerle karşılaştı.

İtfaiyeciler İçin Pasta Kesildi

Okul bahçesine gelen itfaiye ekipleri, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte kendileri için hazırlanan pastayı kesti. Etkinlikte çocukların heyecanı gözlerinden okunurken, itfaiye personeli de yapılan sürprizden dolayı duygulandı.

"İtfaiyeciler Bizim İçin Çok Önemli"

Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın, itfaiyecilerin toplum için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çocuklarımız, itfaiye araçları gördüklerinde her zaman el sallıyorlardı. Bu vesileyle onlara güzel bir sürpriz yapmak istedik. İtfaiye Haftası’nda onlara böyle bir jest yapmak bizleri de çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"Sürpriz Bizi Duygulandırdı"

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çavuşu Talip Kozan, olay yerine gittiklerinde böyle bir kutlama ile karşılaşacaklarını beklemediklerini belirtti. Kozan, "Resmi bir kurumdan gelen ihbar bizi tedirgin etmişti; ancak bu sürpriz bizi çok duygulandırdı. 33 yıldır bu meslekteyim, insanların hayatını kurtarmak bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

Özgür Özel: Bir ve bütün olarak durmak lazım Özgür Özel: Bir ve bütün olarak durmak lazım

İtfaiye Haftası kapsamında yapılan bu anlamlı etkinlik, hem itfaiyeciler hem de öğrenciler için unutulmaz bir gün oldu.

Kaynak: dha