Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı

Sivas’ta Ani Sıcaklık Düşüşü ile Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Görüldü

Sivas’ta uzun süredir mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları ani bir düşüş gösterdi ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Meteorolojinin soğuk hava ve kar yağışı uyarısının ardından, gün içerisinde en düşük sıcaklık 4, en yüksek sıcaklık ise 11 derece olarak ölçüldü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Yıldızeli ilçesinin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.

Kar Kalınlığı 5 Santimetreye Ulaştı

Yıldızeli'nin bazı bölgelerinde kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı gözlemlendi. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüler, araçlarıyla dikkatli şekilde seyretti. Trafik ekipleri de sürücülere kar lastiği kullanmaları ve hız limitlerine dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Hava Sıcaklığı Düşmeye Devam Edecek

Meteoroloji yetkilileri, Sivas’ta önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşeceğini ve bazı bölgelerde sıfırın altına ineceğini bildirdi. Özellikle gece saatlerinde don olaylarına karşı vatandaşların ve sürücülerin tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Sivas genelinde etkili olan soğuk hava dalgasının, kış sezonunun erken başlamasına işaret ettiği belirtiliyor. Yüksek kesimlerdeki köylerde yaşayan vatandaşlar da hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışının, ilerleyen günlerde daha da etkili olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: dha