🇹🇷 Şırnak’ta "GÜRZ-12" operasyonu! Terör örgütüne ait mühimmat deposu imha edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Operasyonlarımız, son terörist etkisiz hale getirilene kadar sürecek." #TerörleMücadele #Şırnak #GÜRZ12

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ın Cudi Dağı kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yönelik düzenlenen “GÜRZ-12” operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik önemli bir adım atıldığını belirtti.

Operasyon sırasında teröristlere ait mühimmat deposu olarak kullanılan bir mağara tespit edilip imha edildi. Bu mağarada; 753 adet el bombası, bin adet el bombası fünyesi, 2 bin adet elektrikli fünye, 11 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 3 adet RPG-7 roketatar, 2 adet PKM makineli tüfek, 1 adet 60 mm’lik havan, 2 kg patlayıcı madde ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Adli Tıp Raporu: Narin Güran Adli Tıp Raporu: Narin Güran

Operasyonlar Kesintisiz Sürüyor

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Operasyonun başarısı, terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha gözler önüne seriyor. Bölgedeki teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesi, güvenlik güçlerinin sahadaki etkinliğini artırıyor ve bölücü örgüt mensuplarına karşı verilen mücadelede önemli bir moral kaynağı oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi