Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından düzenlenen ve iki gün süren "Arama Konferansı", sigorta sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. TSB Başkanı Uğur Gülen'in öncülüğünde yapılan konferansta iklim değişikliği, yapay zeka, demografik değişim, trafik sigortası ve yeşil dönüşüm gibi konular masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesini sundu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesini sundu

Sabancı Üniversitesi Arama Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu’nun liderliğindeki ekip, sigorta şirketlerinin genel müdürleri ve kamu kurumları temsilcileri ile birlikte sektörün geleceğine dair önemli kararlar aldı. Bu beyin fırtınası sonucunda, sigorta sektörünün 2030 yılı hedeflerini belirlemek amacıyla 63 maddelik bir risk haritası çıkarıldı.

2030 İçin Belirlenen Hedefler

Konferansın sonunda sigorta sektörünün uzun vadeli hedefleri arasında; dünya sigorta liginde ilk 10'a girmek, prim üretimini 10 trilyon liraya çıkarmak, BES fon büyüklüğünü artırmak ve sigorta penetrasyonunu yükseltmek gibi başlıklar yer aldı. Ayrıca, sigorta bilincini artırmak ve dijitalleşmeyi yaygınlaştırmak için yeni projeler geliştirileceği belirtildi.

TSB Başkanı Uğur Gülen, sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak sorunları ortak akılla çözmek ve sigorta kültürünü toplumun her kesimine yaymak için kararlı olduklarını ifade etti.

Kaynak: aa