Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, önümüzdeki haftanın hava durumu tahminlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Özdemirci, bugün kuzey ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar görüleceğini belirterek, özellikle Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yağışların etkili olacağını söyledi.

Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı Sudan'da Çatışmalar Sürüyor: 46 Ölü, 42 Yaralı

Ancak yarından itibaren yağışların azalacağını ifade eden Özdemirci, sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklı yağışların devam edeceğini belirtti. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı aktarıldı.

Üç Büyükşehirde Yağış Beklenmiyor

Özdemirci, İstanbul, Ankara ve İzmir’de önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklenmediğini ve bu şehirlerde parçalı bulutlu havanın hakim olacağını söyledi.

  • İstanbul: Sabah saatlerinde puslu ve parçalı bulutlu bir hava beklenirken, sıcaklıkların 27-28 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
  • Ankara: Parçalı bulutlu bir hava ile sıcaklıkların 23-27 derece arasında olacağı öngörülüyor.
  • İzmir: Az bulutlu ve sıcak havanın hakim olacağı İzmir’de, sıcaklıkların 28-29 derece civarında olması bekleniyor.

Hafta Sonuna Doğru Sıcaklıklar Artacak

Hafta sonuna doğru iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların yeniden artacağı ve mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtiliyor. Uzmanlar, özellikle hafta sonuna kadar sıcaklık artışına bağlı olarak vatandaşların dikkatli olmalarını ve hava koşullarına uygun tedbirler almalarını öneriyor.

Kaynak: aa