ÖSYM, 2024 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı'nın 6 Ekim Pazar günü Ankara'da yapılacağını duyurdu. Sınavda 4 bin 970 aday, Genel Yetenek, Genel Kültür ve Alan Bilgisi testlerinden 140 dakika süresince sorumlu olacak. Sınav sonuçları 31 Ekim'de açıklanacak.

6 Ekim'de Sayıştay Eleme Sınavı Yapılacak

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2024-Sayıştay Eleme), 6 Ekim Pazar günü Ankara’da yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek sınav, adaylar için önemli bir adım olacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada sınava 4 bin 970 adayın başvurduğunu belirtti. Toplamda 10 bina ve 160 salonda gerçekleştirilecek sınavda, 573 personel görev yapacak.

Sınavın İçeriği ve Süresi

Sınavda adaylara, Genel Yetenek, Genel Kültür ve Alan Bilgisi testleri uygulanacak. Genel Yetenek Testi 35, Genel Kültür Testi 10, Alan Bilgisi Testleri ise 15’er sorudan oluşacak. Adaylara toplam 140 dakika süre tanınacak, ek süre hakkı olan adaylara ise 30 dakika ilave süre verilecek.

Sınav Günü Detayları

Sınav, 6 Ekim Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adayların sınav binalarına saat 10.00'dan sonra girişlerine izin verilmeyecek, bu nedenle adayların zamanında sınav yerinde olmaları gerekiyor.

Sonuçlar 31 Ekim'de Açıklanacak

Sınav sonuçları 31 Ekim 2024 tarihinde ÖSYM’nin resmi internet sitesinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilecekler.

Trakya Üniversitesi’nde Yeni Proje: Hastalara Refakat Eden 63 Öğrenci Göreve Başladı Trakya Üniversitesi’nde Yeni Proje: Hastalara Refakat Eden 63 Öğrenci Göreve Başladı

Kaynak: aa