Rize’de yaklaşık 2 hafta süren sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar heyelan ve taşkınlara neden olurken, birçok noktada ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Özellikle Ardeşen ilçesi Pınarlı köyünde yaşanan heyelan, dere kenarındaki 5 ev ve çay bahçelerine ciddi zarar verdi. Ekipler ve bölge halkı, yağmurun durmasıyla birlikte çamur kaplı alanlarda temizlik çalışmalarına başladı.

5 Kişi Güvenli Bölgeye Tahliye Edildi

Heyelan sonrası AFAD, AKUT ve JAK ekipleri olay yerine sevk edilerek 1’i yaşlı 5 kişiyi güvenli bölgeye tahliye etti. Pınarlı köyü muhtarı Osman Şeremet, tedbir amacıyla bazı evlerin boşaltıldığını belirterek, “Yağışlar nedeniyle heyelan oluştu, 2 dönüme yakın çay arazisi zarar gördü. Menfez tıkanınca 3 ev boşaltıldı, can kaybı yaşanmadı” dedi.

Bölge Halkı ve Ekipler El Ele Temizlik Yapıyor

Yağışın kesilmesiyle belediye ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, iş makineleri yardımıyla temizlik çalışmalarını başlattı. AFAD ekipleri hasar tespiti yaparken, bölge halkı da çamur kaplı bahçelerini temizlemek için çalışmalara destek veriyor. Pınarlı köyünden Havva Yurdakul, heyelan anında yaşadıklarını anlatarak, “Elektrikler kesildi, dışarı çıktığımızda büyük bir ses duyduk. Her yer çamur oldu, bahçeye adım atmak neredeyse imkansız” dedi.

Konya'da Ev Yangını: Mahsur Kalan Komşu İtfaiye Tarafından Kurtarıldı Konya'da Ev Yangını: Mahsur Kalan Komşu İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

"Cana Bir Şey Olmadı"

Bölge halkı, can kaybı yaşanmamış olmasının tesellisini yaşarken, çamurla kaplanan alanları temizlemek için seferber oldu. Yetkililer ise vatandaşları yağış sonrası dikkatli olmaları konusunda uyararak çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

Kaynak: dha