Rize'de dere yatağına kireç döktüğü tespit edilen S.D.'ye, 464 bin 585 lira idari para cezası verildi. Dereye dökülen maddenin kireç olduğu tespit edilirken, olay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin incelemesiyle ortaya çıktı.

Dere Yatağına Kireç Dökme Olayı

Rize'nin Düzköy köyünde bir dere yatağında suyun beyaz renkte aktığını fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, dereye dökülen maddenin kalsiyum karbonat (kireç) olduğunu tespit etti.


S.D.'ye Yüklü Para Cezası

Yapılan incelemelerde, dere yatağı yakınında tespit edilen S.D., bir sunta fabrikasının bahçesinden aldığı 20-30 paket kireci dereye döktüğünü itiraf etti. Bu durumun ardından S.D.'ye 464 bin 585 lira idari para cezası uygulandı.

Tarlaya uçan otomobildeki kadın öldü, eşi ile 7 aylık oğlu yaralandı Tarlaya uçan otomobildeki kadın öldü, eşi ile 7 aylık oğlu yaralandı

Çevre kirliliğine sebep olan bu olayın ardından yetkililer, doğaya zarar veren eylemlere karşı sıkı denetim ve cezai işlemlerin sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: dha