Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Orta Doğu'daki çatışmaların sona erdirilmesi için uluslararası topluma intikam sarmalına son verme çağrısında bulundu. Ayrıca, esirlerin serbest bırakılması ve bölgedeki insani yardımın önemi üzerinde durdu.

Papa Franciscus'tan Orta Doğu İçin Barış Çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Aziz Petrus Meydanı'ndaki geleneksel pazar duasının ardından Orta Doğu'daki çatışmalar hakkında önemli mesajlar verdi. Papa, uluslararası topluma seslenerek, intikam sarmalına son verilmesi gerektiğini vurguladı ve bölgedeki insani acıların daha fazla derinleşmemesi için çağrıda bulundu.

İsrail ile dayanışmasını dile getiren Papa, bölgede masum sivillerin ve insani yardıma ihtiyaç duyanların özellikle Gazze'de büyük acılar yaşadığını belirtti. Papa ayrıca, Lübnan'daki siviller için ateşkes çağrısında bulunarak dua etti.

Uzmanlara göre, sosyal medya platformlarının asıl amacı ifade özgürlüğü değil para kazanmak Uzmanlara göre, sosyal medya platformlarının asıl amacı ifade özgürlüğü değil para kazanmak

"Daha Büyük Bir Savaşın Önüne Geçin"

Papa Franciscus, özellikle İran'ın saldırıları gibi bölgede daha büyük çatışmalara yol açabilecek hareketlerin tekrarlanmaması gerektiğini söyledi. İntikam duygularının yerine barış ve uzlaşmanın getirilmesi gerektiğini belirten Papa, dünya liderlerine bu yönde adımlar atmaları için çağrı yaptı.

Bosna Hersek ve Yeni Kardinaller

Papa Franciscus, ayrıca Bosna Hersek'teki sel felaketinden etkilenenlerle dayanışma içinde olduğunu belirterek, hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Pazar duasında, Papa ayrıca Katolik Kilisesi'ne yeni 21 kardinal atadığını duyurdu. Bu kardinallerin 20'sinin Papalık Seçimi'nde oy kullanma hakkına sahip olabileceği açıklandı. Yeni kardinallerin atama töreni ise 8 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: aa