Her ne kadar ihtiyaç olsa da günümüzün ekonomik koşullarında yeni bir araç almak ya da mevcut aracınızı yenilmek pek de kolay değil. Yeni bir otomobil alabilmek için yıllarca birikim yapmanız ya da bankadan kredi kullanmanız gerekiyor.

Diyelim ki, maddi sorunları aştınız. İyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Öncelikle ne istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Nasıl bir otomobil olmalı alacağınız? Renginden konforuna, gücünden yakıt sarfiyatına, güvenlikten sağlamlığına kadar birçok şeyi araştırmanız şart. Çevreniz görüp duyduklarınız, internet ortamında yaptığınız araştırmalar, otomobil işinden anlayan arkadaşlarınız elbette size bir fikir verecektir. Önemli olan sizin ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacak, ekonomik aynı zamanda güven veren otomobili almaktır.

Peki bunun için ne yapabilirsiniz? Özellikle sıfır araç alırken her ne kadar aklınızda bir fikriniz olsa da mutlaka ama mutlaka test sürüşü yapınız. Başka biri için tam not alan bir otomobil size uymayabilir. İstediğiniz konforu ve güvenliği size tam olarak vermeyebilir. Bunu anlamanın en iyi yolu tercih ettiğiniz otomobili satın almadan test sürüşü yapmaktır.

Test sürüşüne gitmeden şu soruları mutlaka kendinize sorun ve sonrasında test sürüşüne katılın.

Otomobil için ayırdığınız bütçeniz ne kadar?

Ne kadar süre alacağınız otomobili kullanacaksınız?

Otomobili hergün mü kullanacaksınız?

Otomobili sadece siz mi kullanacaksanız?

Alacağınız aracın ikinci elde rahat satılıp satılmaması sizi ilgilendiriyor mu?

Hani amaçla otomobil alacaksınız?

Aklınızda belirli bir marka ya da model var mı?

Tüm bu sorulara yanıtınız hazırsa şimdi gönül rahatlığı ile test sürüşüne çıkabilirsiniz.

Test sürüşüne başlarken sürücü koltuğunu iyi inceleyin. Sizin için ergonomik mi? Koltğa yaslandığınızda rahat etmeli, pedallara rahat ulaşabilmeli, diz mesafenizi iyi kontrol etmelisiniz. Siz koltuğa rahat oturduğunuzda koltuk arkası mesafeye mutlaka bakın. Arkanıza oturacak kişi için kalan mesafe yeterli mi?

Trafikte seyrederken aracınızın aynaları güvenliğiniz açısından son derece önemlidir. Koltuğa oturduğunuzda aynalar üzerinde gerekli ayarlamaları yaparak, aynaların göstermediği kör nokta bulunup bulunmadığından emin olun.

Chery'den kıskandıran kampanya! Tiggo8 Pro Max sınırlı sayıda kaçmayacak fırsat Chery'den kıskandıran kampanya! Tiggo8 Pro Max sınırlı sayıda kaçmayacak fırsat

Sürüş sırasında aracın hızına, çekiş gücüne, viteslerin rahat geçip geçmediğine mutlaka dikkat edin. Önemli konulardan biri de direksiyon hakimiyetinizdir. Direksiyon hassasiyeti iyi kontrol edilmeli, ani manevralardaki direksiyon kullanımı iyi incelenmelidir. Aracın süspansiyonlarının sertlik ya da yumuşaklığının ideal olmasına dikkat edin.

 Test sürüşlerinde camları kapatın asla radyo açmayın. Camları kapatırsanız araç içinde koku oluşup oluşmadığını, radyo açmazsanız araçtan gelen seslerin normal olup olmadığını anlarsınız.

Halihazırda ya da ileriki dönemlerde araç koltuklarından birine bebek koltuğu monte edecekseniz, bebek koltuğunu beraberinizde götürüp rahatça aracın koltuğuna sığıp sığmadığına bakınız.

Editör: Haber Merkezi - UK