Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Trabzon Ortahisar Belediyesi’ne 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle 2 milyon 598 bin TL idari ceza kesti. İhbarlar üzerine harekete geçen bakanlık ekipleri, Çukurçayır Mısırlı Mahallesi'nde yapılan denetimlerde belediyeye ait çöp toplama araçlarının evsel atıkları yol kenarına döktüğünü tespit etti.

Halk Sağlığı Tehlikede

Yapılan denetimlerde çöp dökme işleminin devam ettiği ve bu durumun halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu kirliğin ortadan kaldırılması ve çöplerin atık tesislerine gönderilmesi için belediyeyi uyardı. Bakanlık ayrıca, çevreyi kirleten hiçbir uygulamaya izin verilmeyeceğini belirtti.

Bursa'da 7 yaşındaki Aslıhan, sattığı dergilerle Gazzeliler için 40 bin lira topladı Bursa'da 7 yaşındaki Aslıhan, sattığı dergilerle Gazzeliler için 40 bin lira topladı

Çevre Kanunu Kapsamında Ağır Ceza

Ortahisar Belediyesi’ne, Çevre Kanunu gereği verilen 2 milyon 598 bin TL ceza, çevre kirliliği konusunda yapılan en büyük cezalardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu durum, yerel yönetimlerin çevreyi koruma sorumluluğunu bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: dha