"İstanbul’a bir ulaşım müjdesi daha! M9 Metro Hattı’nın Mimarsinan İstasyonu 30 Ağustos’ta açıldı ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegre olacak. 🚇 #İstanbulUlaşım #Metro"

Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir" Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir"

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Mimarsinan İstasyonu, yapım işleri tamamlanarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbulluların hizmetine açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, daha önce durdurulan projeleri yeniden hayata geçirerek, Ataköy-İkitelli metro hattında çalışmalarını tamamladı ve Mimarsinan İstasyonu’nu hizmete sundu.

Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Entegrasyon

Mimarsinan İstasyonu, yapımı yeniden başlatılacak olan Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegre olacak. Bu entegrasyon sayesinde, İstanbullular farklı metro hatları arasında daha kolay geçiş yapabilecekler. M9 Metro Hattı, 29 Mayıs 2021’de Bahariye ve Masko İstasyonları’nı, 18 Mart 2024’te ise Bahariye-Ataköy kısmını açarak, 10 istasyonlu bir hat olarak hizmet veriyordu. Mimarsinan İstasyonu’nun eklenmesiyle birlikte bu sayı 11’e çıktı.

Toplamda 13,39 kilometre uzunluğundaki M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçerek 5 ilçeyi birbirine bağlıyor. Bu hat sayesinde, ilk istasyondan son istasyona sadece 19,5 dakikada ulaşmak mümkün hale geliyor.

Kaynak: Haber Merkezi