Erzurum'da Hayat Şen, annesine hediye ettiği resim setiyle yeteneğini keşfetti. Elif Şen, 8 ayda yaptığı eserlerle ilk kişisel sergisini açtı.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı

Erzurum’un Karabağlar ilçesinde yaşayan Elif Şen (48), kızı Hayat Şen'in (16) kendisine doğum gününde hediye ettiği resim defteri ve boya kalemleri ile başladığı resim macerasında 8 ayda ilk kişisel sergisini açtı. Lise öğrencisi olan Hayat Şen, küçük yaşlardan itibaren annesinin resim yeteneğini fark etti. Annesini resim yapmaya ikna edemeyen Hayat, ona doğum gününde bir resim seti hediye ederek yeniden resim yapmasını sağladı.

Kara Kalemle Başladı, Yağlı Boya ile Devam Etti

Elif Şen, kızını kırmamak için kara kalemle başladığı resim çalışmalarını hızla ilerletti ve Erzurum’da aldığı eğitimle ilk yağlı boya tablosunu yaptı. 8 ay içinde büyük bir gelişme gösteren Şen, Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi'nde ilk kişisel sergisini açarak yeteneğini sergiledi. Şen'in yağlı boya tabloları, Uluslararası Türk ve Dünya Kadın Araştırmaları Kongresi ile birlikte büyük beğeni topladı.

"Annem Ressam Olsun İstiyordum"

Kızının kendisine sürekli "Anne, sen de resim çiz, belki ressam olursun" dediğini anlatan Elif Şen, kızının bu teşvikinin kendisini harekete geçirdiğini söyledi. Hayat Şen ise annesiyle gurur duyduğunu belirterek, "Çocukken hep 'annem ressam' derdim ve annemin gerçekten ressam olabileceğini hissediyordum" dedi.

"Kızım İçin Başladım, Kendim İçin Devam Ettim"

Elif Şen, resim yapma yeteneğinin farkında olmadığını ancak kızının hediyesiyle resim yapmaya başladığını belirtti. Şen, "Kızımı mutlu etmek için başladım ama resim yapmanın bana ne kadar iyi geldiğini fark ettim. Şimdi daha büyük hedeflerim var" diye konuştu.

Elif Şen’in sergisi, sanata olan ilgisini ve yeteneğini ortaya çıkararak birçok kişiye ilham verdi.

Kaynak: dha