2500 Yıllık Bronz Sedir Türkiye'ye İade Edildi 2500 Yıllık Bronz Sedir Türkiye'ye İade Edildi

Tekirdağ’da yamaç paraşütü ile gökyüzünde kemençe çalan Gökdeniz İncehasan, Karadeniz kültürünü farklı bir deneyimle yaşattı! "Gökyüzünde kemençe çalmak gerçekten bambaşka bir deneyim" diyen İncehasan, etkinliklerine devam edeceğini belirtti. #Kemençe #YamaçParaşütü #Tekirdağ

Trabzonlu genç kemençeci Gökdeniz İncehasan, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine yaptığı gezi sırasında yamaç paraşütü yaparak kemençe çaldı. Uçmakdere Mahallesi’ndeki Ganos Dağı eteklerinde tandem uçuş gerçekleştiren İncehasan, gökyüzünde kemençe çalarak Karadeniz türküleri seslendirdi.

Yamaç Paraşütü ile Kemençe Deneyimi:

İncehasan, arkadaşlarıyla gezmeye geldiği Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapanları görüp denemek istediğini belirtti. Yükseklik korkusuna rağmen cesaret göstererek yamaç paraşütü pilotu Okay Güzel ile 600 metre yükseklikte uçuş yaptı. Gökyüzünde 20 dakika boyunca kemençe çalıp Karadeniz türküleri söyleyen İncehasan, uçuşunu sorunsuz tamamladı.

Karadeniz Kültürünü Gökyüzünde Yaşattı:

Kemençe çalmaya 6 yıl önce başlayan İncehasan, Karadeniz kültürünü yaşatmak ve farkındalık oluşturmak için bu özel deneyimi yaşadığını söyledi. Gökyüzünde kemençe çalmanın farklı bir deneyim olduğunu belirten genç sanatçı, bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğini ifade etti.

Farklı Bir Deneyim:

Yamaç paraşütü pilotu Okay Güzel, gökyüzünde kemençe çalan birini uçurmanın kendisi için de farklı bir deneyim olduğunu belirtti ve uçuşun başarılı geçtiğini ifade etti.

Kaynak: aa